E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Voel de lente met deze voorjaarsbaksels

Kleurrijke taarten met frisse smaken en mooie decoraties. Deze baksels halen gegarandeerd het gevoel van lente bij je naar boven. Leuk voor jezelf, of om samen met de (klein)kinderen te bakken!

Volop lentekriebels met deze voorjaarsbaksels

Kleurrijke taarten met frisse smaken en mooie decoraties. Deze baksels halen gegarandeerd het lentegevoel bij je naar boven. Leuk voor jezelf, of om samen met de (klein)kinderen te bakken!

Liever Citroencake

Liever citroencakeLekker frisse citroen zorgt natuurlijk voor een ultiem lentegevoel. Elizabeth laat iedereen versteld staan met deze cake, die in elk opzicht citroen schreeuwt. Zowel de binnen- als buitenkant lijkt op een gigantische citroen, en de smaak blijft uiteraard in het thema. Gecombineerd met een lekkere blauwe bessenjam en roomvulling. De cake is trouwens goed te serveren met zelfgemaakte limonade, eventueel óók met citroensmaak.

Bak Liever Citroencake

Bella Limoncella

Tiramisutaart DanielTiramisu is een klassiek Italiaans nagerecht, met mascarpone, lange vingers en likeur. Daniël geeft hier zijn eigen draai aan. Hij maakt een spannende en mooi-weer-versie met lemon curd en citroensiroop. Dit verfrissende recept viel zeer goed in de smaak bij de jury, en ook André prikte dit baksel lekker weg!

Bak Bella Limoncella

Zeg het met bloemen

Zeg het met bloemenBloemen beginnen te bloeien, de omgeving krijgt weer meer kleur… Tijd voor een extra fleurig baksel! Deze taart straalt één en al voorjaar uit en is misschien nog wel leuker dan een echte bos bloemen. Esther maakt een waar kunstwerk met fondant en een “naked” afwerking. Vlierbloesem is trouwens niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Samen met de fruitige vulling een echt stukje lente uit de oven.

Zeg het met bloemen!

Fris en fruitig het nieuwe jaar in!

Fris en fruitig Ellen

Ellen bakt een perfecte taart voor de lente, door gebruik te maken van rabarber en aardbeien. Die zijn namelijk nu in het seizoen! Tip: gebruik aardbeien van gelijke grootte voor een strak resultaat. Proost op de lente met deze taart met proseccomousse, chocoladebiscuit en natuurlijk aardbei en rabarber.

Fris en fruitig de lente in!

Japanse Lente

Japanse lente Marjolein

Op het eerste gezicht lijkt deze taart in de winter te zijn blijven hangen, maar schijn bedriegt, want de binnenkant staat in de bloei! Door de vele verschillende technieken die Marjolein toepast, is dit een uitdagend recept. Maar als we Janny mogen geloven is hij zeker het proberen waard!

Bak Japanse Lente

Vrolijke vlinder

Vlindertaart Annika

In het allereerste seizoen van Heel Holland Bakt Kids maakte Annika deze vrolijke vlindertaart. In de lente beginnen de vlinders zich te ontpoppen en dat vrolijke gefladder zorgt wat ons betreft voor een ultiem voorjaarsgevoel. Annika maakt haar vlinder paars, maar je hebt ze natuurlijk in alle kleuren van de regenboog. Dit recept is erg leuk om met kinderen te maken. Laat ze zelf de kleuren kiezen en decoreer de taart met fondant en alle soorten fruit die je maar in huis hebt.

Vrolijke Vlinders maken

Lente curd schaapjes

Lente curd schaapjes

Hoe leuk is het om met een kleine bakkermakker een middagje te bakken en vervolgens met het hele gezin te genieten van het eindresultaat? Guido laat zien hoe je deze schattige schaapjes maakt met slechts een paar ingrediënten!

Lentecurd schaapjes maken

Meer tips voor bakken met kids

Bakken klaar? Delen maar!

We zijn altijd benieuwd wat jij ervan bakt, deel je foto’s met ons via social media met #HHB of stuur je foto in via de app. Of geef jezelf (en jouw kleine bakkermakker) op voor een nieuw seizoen en laat in de tent zien wat je kan! Veel bakplezier!

Aanmelden voor het nieuwe seizoen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.