E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Voorjaarsvakantie! 6x bakken met kids

Ook zo'n zin in de lente? Gebruik de voorjaarsvakantie om samen met je kids aan de slag te gaan met deze voorjaarsbaksels. We zetten de leukste en lekkerste recepten voor je op een rijtje!

Technische_opdracht_-_donuts_versieren.png

Van roze koeken tot meringue schuimpjes en van suikerspin tot konijnensoezen. Dit zijn de lekkerste én leukste lentebaksels om in de voorjaarsvakantie te bakken.

Regenboog meringue1. Regenboog meringue

Dit recept voor brosse regenboog meringue is heel lekker en makkelijk te maken. Gebruik de toefjes meringue ter decoratie of eet ze gewoon op. Wil je de schuimpjes nog feestelijker maken? Versier ze dan met sprinkles!

Regenboog meringue

2. Roze koeken roze koeken

Of het nou zomer, winter, herfst of (bijna) lente is: koekjes bakken is altijd een goed idee. Bijvoorbeeld heerlijke én vrolijke roze koeken. Robèrt legt je uit hoe je ze maakt in deze video.

Roze koeken van Robèrt

suikerspin maken3. Maak je eigen suikerspin

De suikerspin is een echte lekkernij voor de echte zoetekauw. Maar hoe maak je een suikerspin zonder een suikerspinmachine? We zetten alle ingrediënten, benodigdheden en de werkwijze voor je op een rijtje. Eén ding is in elk geval zeker: voor dit recept heb je véél suiker nodig.

Suikerspin maken zonder machine

4. Konijnensoezen Soezen maken

Langzaam komen allemaal dieren uit hun winterslaap en kruipen ze uit hun holletjes. Verander traditionele soesjes daarom in schattige konijnensoezen.

Bekijk het recept

5. Dieren donuts echnische opdracht 1 - donuts versieren

Een koe, kip, tijger, lieveheersbeestje, spin, olifant of kangoeroe… Laat je creativiteit de vrije loop en zet deze vrolijke dieren donuts op tafel.

Dieren donuts 

Saar - Thee met koekjes6. Maak een puzzelkoek

Dit is een kruidig koekje met kaneel, gember en kardemom! Versierd met een glazuurtje waar een beetje citroen door zit, om hem wat minder zoet te maken.

Bekijk het recept

Ook leuk om te doen in de voorjaarsvakantie:

bak een lentecake

Maak lente curd schaapjes

 

Wil je gezond bakken met kids?

Bekijk baktips en recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.