E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Warm je tijdens Koningsdag op met deze recepten

Ben je van plan al vroeg op de kleedjesmarkt te zitten op Koningsdag? Wij hebben dé tips om lekker warm te blijven!

Opwarmen op Koningsdag

Weer tijdens Koningsdag 2024

Wat voor weer wordt het tijdens Koningsdag 2024? Er gaan verschillende voorspellingen rond, de ene net iets positiever dan de andere. Maar zo mooi als de lentedagen aan het begin van deze maand wordt het waarschijnlijk niet.

De temperatuur lijkt een beetje te blijven steken op 13 graden, met ook nog wat kans op een klein buitje hier en daar. Vooral de ochtend begint nogal koud, dus reden genoeg om je goed voor te bereiden met deze opwarmers!

Gezonde chocolademelkWarme chocomelk

Een echte klassieker die je makkelijk mee kunt nemen. Met een beker chocomelk in de hand krijg je het zelfs tijdens een koude Koningsdag nog warm. En dikke tip van ons… Sla nu alvast in en zet een grote pan op de vrijmarkt! Dat verkoopt vast lekker. Wil je gezondere warme chocomelk maken? Bekijk het ultieme recept voor een gezonde kop warmte:

Zelf gezonde warme chocolademelk maken

Meerdere worstenbroodjes op een bruine achtergrond.Worstenbroodjes

De vaste bodem voor onze eigen Robèrt. Maar ook voor op een kleedjesmarkt tijdens Koningsdag is een warm worstenbroodje altijd fijn om bij de hand te hebben! Heb je een stopcontact bij de hand? Dan kun je de worstenbroodjes heel makkelijk even opwarmen in een airfryer bijvoorbeeld. Of wat dacht je van de volgende tip: een net gebakken worstenbroodje meenemen in een grote thermosfles? Ook dan blijft ie nog even lekker warm. Wacht dan alleen niet te lang met eten om ervoor te zorgen dat het worstenbroodje nog een beetje krokant blijft.

Zelf worstenbroodjes maken?

Zo doe je dat!

Wafels

Ook van een wafel krijg je het lekker warm van binnen. En een groot voordeel: wafels zijn relatief makkelijk buiten de keuken te maken, met een (elektrisch) wafelijzer. Perfect voor een vrijmarkt dus! Maak het deeg voor de wafels al van te voren, neem een wafelijzer mee en maak ze ter plekke!

Zelf (stroop)wafels maken

Broodkroon ElizabethBrood waar je het warm van krijgt

Neem een hap van dit brood en je krijgt het gelijk warm vanbinnen. Het brood is gevuld met amandelspijs, kaneel, gedroogd fruit en pistachenootjes. De krenten, cranberry’s en bosvruchten worden geweekt in een beetje rum, voor die extra blos op je wangen.

Naar het recept

hot toddyHot toddy

Hot toddy is een drankje dat je lekker warm maakt vanbinnen en dat vooral veel wordt gedronken in Amerika en Engeland. Je kunt het zien als een combinatie van thee en een cocktail. En extra leuk op Koningsdag: het is een heus oranje drankje!

Zo maak je het

Nog meer oranje bakken?

Maak dan eens je eigen oranje soezen!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.