
Voor het toetje blijft altijd wel een gaatje over! Van cheesecake en panna cotta in een glaasje, tot crumble en brownies: dit zijn de lekkerste (en makkelijke) desserts voor na het barbecueën.
Panna cotta in een glaasje 
Een feestje op de tuintafel! En heel handig: doordat je deze panna cotta in een glaasje serveert, hoef je je niet druk te maken of het wel uit de vorm komt. Let wel op: de panna cotta moet een aantal uur opstijven in de koelkast.
Pruimen crumble 
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 50 gram havervlokken
- 50 gram speltmeel
- 1 eetlepel lijnzaad
- Handje noten
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel kokosolie
- 600 gram pruimen
Zo maak je het
Roer de havervlokken, speltmeel, lijnzaad, noten en kaneel door elkaar. Smelt de kokosolie, meng met de honing en voeg toe aan de droge ingrediënten. Roer door elkaar tot een kruimelig deeg. Maak de pruimen schoon, snijd ze in parten en doe in een ovenschaal. Verdeel de crumble erover. Bak in de oven af op 190 graden voor zo’n 25-30 minuten.
Frambozen cheesecake in een glaasje 
Fris & vrolijk: cheesecake met framboos in een glaasje. Lekker en simpel om met hulp van kleine bakkertjes te maken. Let op: dit toetje moet je een uur laten opstijven in de koelkast.
Crumble met verse nectarines 
Een heerlijke vruchtencrumble overgoten met romige vanillesaus. Een lekker warm en zoet toetje!
Zoete aardappel brownies 
Brownies en zoete aardappel: een gekke combinatie? Probeer ze zelf en laat je verrassen! Deze brownies zijn ook nog een vegan, gluten- én suikervrij. Da’s ook nog eens verantwoord genieten.
Polonaises 
Polonaise is een gebakje dat je maakt van meringue. Het eiwitschuim wordt opgespoten in de vorm van een bakje en vervolgens gedroogd in de oven. Daarna kun je het bakje vullen met vers fruit en room of een andere vulling.
Frozen yoghurt cups 
Een ijsje in een cupcake vormpje, deze frozen yoghurt cups zijn ook nog gezond! De granola maakt ze lekker crunchy. Let op: dit toetje moet een aantal uur in de vriezer.
Zo maak je het:
Vul een muffinvorm met cupcake papiertjes of herbruikbare siliconen cupcake vormpjes. Vul elk vormpje met een beetje granola. Verdeel daaroverheen yoghurt naar keuze en top ze af met wat eigen gekozen fruit. Laat de vormpjes 2 – 3 uur koud worden in de vriezer. Voilà, je eigen yoghurtijsjes.
Kwarktaart 
Een taart die niet in de oven hoeft, maar wel een gegarandeerd succes is. We hebben het over de kwarktaart. Gebruik het basisrecept en varieer daarnaast met andere smaken en ingrediënten.
S’mores maken op de barbecue 
Wil je je BBQ geheel in stijl afsluiten, dan maak je natuurlijk ook het toetje op de barbecue klaar. Met s’mores zit je wat ons betreft altijd goed. Bekijk de recepten en laat je inspireren!
Carrot cake muffins 
Speculaaskruiden, kaneel en natuurlijk ook wortels: de ingrediënten voor deze makkelijke carrot cake muffins. De frosting bovenop maakt ze extra smeuïg.
Hoe maak je de barbecue weer schoon? Aan al het leuks komt ook een einde. Ook schoonmaken van de barbecue hoort erbij. Zo doe je dat op een goede manier.
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren