E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakklassiekers in een vegan jasje

Van appeltaart tot cheesecake. Bekijk heerlijke bakklassiekers in een vegan jasje. We geven je 5 recepten!

Vegan brownies

Baksels hoeven echt niet altijd eieren, melk en andere dierlijke producten te bevatten om lekker te smaken. Dat bewijzen deze veganistische recepten van 5 heerlijke bakklassiekers.

1. Appeltaart 9 tips voor de perfecte appeltaart

Het is het meest populairste recept in de geschiedenis van Heel Holland Bakt: onze klassieke appeltaart. Geen wonder, want hij is verrukkelijk! Hoog tijd om hem door de gezonde molen te halen, zodat je ook kunt genieten van klassieke appeltaart als je verstandig wilt snoepen. Dit is het recept voor gezonde, suikervrije, lactosevrije, glutenvrije én veganistische appeltaart.

Klassieke appeltaart in een vegan jasje

2. Worteltaart

Deze smeuïge worteltaart zonder geraffineerde suikers is ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en vegan. Door de dadels en de banaan is deze taart geschikt voor zoetekauwen.

Plantaardige worteltaart

3. Slagroomtaart (Geen) slagroomtaart van Enzo

Een slagroomtaart zonder echte slagroom, want dit exemplaar is volledig lactosevrij. De ‘slagroom’ is gemaakt van plantaardige slagroom en vegan mascarpone, daarbij komt een pistache jocondebiscuit, granaatappel en een frisse crème légère van havermelk en oranjebloesem.

(Geen) slagroomtaart

4. Cheesecake

Een gluten- en suikervrije cheesecake, zonder kaas (!), die wél heerlijk smaakt? Dat is deze variant met cashewnoten en dadels. Zacht, fris en romig!

Vegan, gluten- & suikervrije cheesecake

5. Vegan brownies

Ook van brownies hebben we een plantaardige variant. Brownies en zoete aardappel: dat klinkt misschien als een gekke combinatie, maar het is erg lekker. Probeer ze zelf en laat je verrassen!

Vegan zoete aardappel-brownies

Nog meer vegan bakken?

PLantaardige kokosmakronen

Vegan worstenbroodjes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.