E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

7x een fleurige focaccia

Heerlijk als snack, tussendoortje of bij de soep. Eén ding is zeker: deze fleurige focaccia's zijn een feestje op de (tuin)tafel.

Fleurige focaccia

Wat is focaccia?

Focaccia een Italiaans platbroodje. Het is vergelijkbaar met een pizza, maar het deeg is een stuk dikker. Je kunt het beleggen met alles wat je maar lekker vindt: groentes, kaas of vleeswaren.

1. Mediterrane tuin focaccia

Met deze focacciatuin, met courgettebloemen en venkel, waan je je zo aan de Middellandse zee. Met groentes maak je het brood gezond én het ziet er ook nog eens vrolijk uit.

Het recept

2. Bijentuin focaccia

Een lekker kruidige variant met gorgonzola en walnoten. In dit tuintje vind je bloemetjes én bijtjes.

Het recept

3. Tuintje op het oosten tuintje op het oosten

Maak een focacciatuin nog eens extra smaakvol met deze zelfgemaakte aubergine- en paprikadips. Alle verschillende groentes, onder andere asperges, tomaten, olijven en paprika maken het brood tot een kleurrijk geheel.

Het recept

4. Sogno Italiano Sogno Italiano

De Italiaanse droom, zo heet deze focaccia letterlijk vertaald. En het is ook een droom van een focaccia met fantastische smaken. Hij is gevuld met Italiaanse kruiden, zelfgemaakte pesto en parmezaanse kaas. De bovenkant is versierd als vrolijk tuintje.

Het recept 

5. B(r)otanisch tuintje B(r)otanisch tuintje

Waan je in Italiaanse sferen met deze kleurrijke focaccia met mozzarella, parmaham, parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.

Het recept

6. Bloemetjes brood Bloemetjes brood

Een focacciatuin ziet er niet alleen heel kleurrijk uit, hij zit ook nog eens vol met groente. Zo tover je een mooie gebakken bloementuin op tafel.

Het recept

7. Indiaase Lotusvijver Indiaase Lotusvijver

Met dit recept ben je in een hap in India. Deze gele focaccia met chaat masala is helemaal vegan!

Het recept

Focaccia maken met de masterclass van Robèrt

Hoe maak je een mooi focaccia brood? Hoe laat je het deeg vervolgens rijzen? En hoe lang laat je het rusten? Je ziet het in deze masterclass van Robèrt.

Focaccia maken met masterclass van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.