
Wat is er nou lekkerder dan een zelfgemaakte aardbeientaart? Wij moeten er ook hard over nadenken. Verwen je zelf daarom met één van deze 10 heerlijke recepten!
1. Bladerdeeggebakje
We beginnen simpel. Want soms zit heerlijkheid gewoon in eenvoud, toch? Dit is hét recept voor de zomerse dagen wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan, maar wel zelfgebakken lekkers op tafel wilt zetten. Bladerdeeggebakjes met aardbeien.
2. Aardbeien slagroomtaart
Dan meteen maar een klassieker. Want iedere thuisbakker moet een lekker slagroomtaartrecept in het arsenaal hebben! Deze aardbeientaart is een graag geziene gast op onze verjaardagen, maar wellicht denk je er niet direct aan om ‘m zelf te bakken. Zonde! Want als je hem zelf bakt is ‘ie natuurlijk lekkerder en je kan het recept helemaal naar je eigen hand zetten. Wij geven je een paar tips en een recept voor de perfecte slagroomtaart en daarna is het tijd om te bakken!
3. Aardbeien slof
Nog zo’n klassieker, maar wel eentje voor de gevorderde bakker. Zelf sloffendeeg maken kan een uitdaging zijn, maar áls het lukt is de smaak hemels! Zelf een klassieke aardbeienslof maken? We geven je het recept om zelf mee aan de slag te gaan. Beleg je sloffenbodem met Hollandse aardbeien en smullen maar!
4. Aardbei meringuetaart
Deze frisse limoen aardbei meringuetaart is niet alleen een plaatje voor het oog, hij smaakt ook nog eens heel erg lekker. De frisse gel van basilicum en munt passen goed bij de zoete aardbeien.
5. Fraisier
Een goddelijk lichte aardbeientaart. De luchtigheid van de fraisier zit hem in de Italiaanse meringue die door de botercrèmevulling gaat.
6. Macaron fraisier
Duik helemaal in de Franse sferen en til de fraisier naar een hoger level. Dat doe je met deze macarontaart! Met aardbeitjes aan de zijkant en een vleugje dragon door de chocolademousse.
7. Cake met aardbeien en bloemen
Meer zin in een cake in plaats van een aardbeientaart? Ook wel lekker voor de afwisseling! Probeer dan eens deze cake met kaneel, aardbeien en bloemen!
8. Bavaroistaart met aardbeien
Deze bavaroistaart is perfect in balans. Het Bretonse zanddeeg is knapperig en dat past goed bij de romige bavarois. De zachte, gepocheerde rabarber maakt de taart helemaal af
9. Cheesecake in een glaasje
Hou je vooral van smaak en is verfijnd bakken niet zo jouw ding? Dan hebben we uiteraard ook hét recept! Deze cheesecake in een glaasje bak je gewoon lekker ‘robuust’.
10. Gemarineerde aarbeientaart
Aardbeien met balsamico klinkt misschien een beetje gek, maar het is een overheerlijke combinatie. Deze cheesecake, met aardbeien, balsamico-glazuur en een decoratieve aardbeienring is absoluut een topper!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.