E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken met gember: van suikerbrood tot gemberkoekjes

Gember is populair en hartstikke gezond! En je kunt het ook lekker verwerken in je baksels, bijvoorbeeld in koekjes of suikerbrood.

Gemberkoekjes

Gember wordt steeds vaker gegeten en we drinken massaal verse gemberthee. Het heeft een hoop gezondheidsvoordelen; zo is het een natuurlijke pijnstiller, bevat het antioxidanten en is het goed voor de spijsvertering. Bekijk hier 10 gezondheidsvoordelen van gember.

Je kunt er ook goed mee bakken! Het is een lekkere smaakmaker in koekjes, taart en brood.

Suikerbrood

Suikerbrood

Dit suikerbrood maak je met gekonfijte gemberballetjes. Die smaken lekker zacht en zoet. In het deeg verwerk je gembersiroop. Een fijn brood voor liefhebbers van suikerbrood en gember!

Bekijk het recept

Mango en gember chipolatataart

chipolatataart

Chipolatataart is een feestelijke taart met lagen biscuitdeeg die worden afgewisseld met een vulling van room, stukjes bitterkoek, gehakte gekonfijte kersen en marasquinlikeur. Je strijkt ‘m af met botercrème en dekt hem af met een laagje marsepein. De variaties zijn eindeloos. In deze topper worden de smaken van gember en mango met elkaar gecombineerd.

Bekijk het recept

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Gemberkoek kun je goed gebruiken voor het bouwen van een koekhuisje. Maar ook met een trommel losse gemberkoekjes maak je vrienden. Je maakt ze met kaneel, kruidnagel en natuurlijk met gember.

Bekijk het recept

Jan Hagel taart

Jan Hagel taart

Deze Jan Hagel taart -met Jan Hagel koekjes als topping-, bedek je met een super lekkere gembercrème. Een vullend taartje en zeker de moeite waard om te maken!

Bekijk recept

Gember inzetten tegen verkoudheid? Maak er dan een warm drankje mee!

3x warme drankjes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.