E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken met perzik: 6 recepten

Het is perzikentijd. Haal ze bij de (super)markt, of pluk ze uit je eigen tuin: we gaan bakken met perzik!

Perziken

Perziken kun je met of zonder schil eten, het is maar net wat je lekker vindt! Maar verwerk je ze in een taart of cake, haal de schil er dan af. En bakkers die geen zin hebben in schillen, gebruiken gewoon perzik uit blik. Is fruit uit blik even gezond als vers fruit? Dat lees je hier. Wat je er vervolgens mee bakt? Dat zie je hier.

Tulband met perzik en lavendel tulband

Een tulband is al snel een succes, vooral als je hem bakt in een mooie vorm. Deze variant maak je met wilde perziken in combinatie met lavendel. Een echt zomers taartje.

Het recept

Bolgebakjes bolgebakjes

Deze bolgebakjes zijn gemaakt van sloffenbodempjes met kardemom, abrikoos-saffraanbavarois en granaatappelgelei. Volgens Janny zien de gebakjes er beeldschoon uit als je ze doorsnijdt. Een feestje voor het oog.

Het recept

Een romige taart Kunstige bloementaart

Deze perziktaart met zachte mascarpone vulling en romige witte chocolade ganache haalt de kunstenaar in je naar boven! Leef jezelf uit met paletmessen en schilder een bloemig exemplaar.

Het recept

Een bloesemtaart Cake met perzik en vlierbloesem

Nog zo’n plaatje, deze taart. Met al die verschillende pasteltinten. Een echte lente- of zomertaart. Heerlijk met perzik en vlierbloesem.

Het recept

Amandelcake amandelcake met perzik

Een angstaanjagende taart, volgens André. Maar wel echt kunstwerkje. De binnenkant is een amandelcake met perzikjam, five-spice-poeder en witte chocolade ganache.

Het recept

Wat is het verschil tussen perzik en nectarine?

De 2 vruchten lijken heel erg op elkaar. En dat is niet zo gek, vertellen ze in dit artikel van MAX Vandaag. Nectarine is namelijk ontstaan na een genmutatie van de perzik. Ze behoren tot de zelfde familie, en ook van binnen zijn ze bijna identiek. Er is tóch een verschil tussen beide vruchten. De schil van de perzik is iets zachter en hariger.

Gegrilde perzik

Gegrilde perzik is heerlijk met een bolletje ijs of een schepje yoghurt. Makkelijker een leuk én lekker toetje op tafel zetten kan bijna niet.

Het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.