E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken voor het Suikerfeest

Aan de bak voor het Suikerfeest? Bekijk hier de lekkerste recepten! Maak bijvoorbeeld koekjes met jam, noten, of maak zoete dadelkoekjes.

Suikerfeest

Met het Suikerfeest (Eid al-Fitr) wordt het verbreken van het vasten tijdens de ramadan gevierd. Een perfecte gelegenheid om lekkere baksels op tafel te zetten!

Notenkoekjes met ganache en karamel

Deze notenkoekjes maak je met amandelmeel, hazelnoten en dulce de leche.

Notenkoekjes met ganache en karamel

Jamkoekjes met amandel

Deze fijne koekjes zijn super makkelijk te maken én heel snel klaar. Extra crunchy door de gehakte amandelen!

Jamkoekjes met amandel

Dadelkoekjes

Dadels zijn een heerlijke toevoeging aan je baksels, door de zoete smaak. Deze dadelkoekjes maak je in combinatie met nootmuskaat en kaneel.

DADELKOEKJES

Bekijk ook andere makkelijke recepten om te maken met dadels:
Bakken met dadels

chocolade halvakoekjes mounir toubNog meer bakken voor het Suikerfeest?

Chocolade-halvakoekjes, Turkse notentaart, Algerijnse bloemkoekjes en nog veel meer. Je kunt zoveel lekkers bakken voor Eid al-Fitr. Hier vind je recepten van chef-kok Mounir Toub:

De Suikerfeest tafel van Mounir Toub

Wanneer is het Suikerfeest?

Het Suikerfeest valt niet altijd op dezelfde dag. Dit heeft te maken met de stand van de maan. Bij de eerste glimp van de nieuwe maan begint de maand. Daardoor zijn de maanden op de Islamitische kalender ook korter dan de maanden die we in het westen kennen.

Zo viert Zineb Suikerfeest

Zineb

Zineb, finalist van Heel Holland Bakt seizoen 10, viert het feest met veel lekker eten en familie. “Voor ons begint Eid-ul-Fitr (het Suikerfeest) al de avond ervoor. Zodra we via diverse betrouwbare kanalen horen dat morgen het feest is, dan begin ik met de laatste voorbereidingen. De outfits worden gecheckt en de cadeautjes worden ingepakt en klaargelegd.

De ochtend van het feest begint de gemeenschap met een gezamenlijk gebed in de moskee. Daar gaat mijn man met mijn zoon naartoe. Eenmaal thuis ontbijten we gezellig samen en bellen we vaak met de familieleden die op afstand wonen. Dan volgt het bezoeken van familie en kennissen. We starten bij mijn ouderlijk huis waar mijn zussen met hun gezinnen komen. We feliciteren elkaar en proeven van elkaars lekkernijen. Het is bij ons gebruikelijk om je eigen gemaakte koekjes of andere baksels mee te nemen. Dit mooie feest sluiten we af met een heerlijk diner samen!”

Meer recept inspiratie?

Maak kataifi baklava

Maak Turkse notentaart

Maak tartelettes met deglet nour dadels

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.