E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Brood bakken in de Week van het Brood

Van 16 tot en met 22 januari 2023 is het de Week van het Brood. En dat bakken wij natuurlijk het liefst zelf! Bekijk baktips, onze lekkerste broodrecepten en doe de quiz van Robèrt.

tijgerbrood_robert

Brood bakken wij natuurlijk het liefst zelf. Zo start je je dag met een warm en knapperig brood én een heerlijke geur in huis. In zijn broodcollege vertelt Robèrt hoe vanuit de oorsprong brood wordt gebakken.

Wat zit er in brood?

Robèrt vertelt je meer over graan, water, zout, gist en desem.

Broodcollege van Robèrt

Ben je op zoek naar een broodrecept om zelf mee aan de bak te gaan?

Vlechtbrood

vlechtbroodDit vlechtbrood is een echte blikvanger! Let goed op de volgorde van deze zes-vlecht, Robèrt legt je in de video precies uit hoe je hem maakt.

Bekijk het recept

Brood voor de koude dagen

koude dagenDit brood is gevuld met amandelspijs, kaneel, gedroogd fruit en pistachenootjes. De krenten, cranberry’s en bosvruchten worden geweekt in een beetje rum. Super lekker!
Bekijk het recept

Tijgerbrood

TijgerbroodOm van te grommen zo lekker, dit tijgerbrood. Een avontuurlijk brood met een kenmerkend patroontje. Je maakt ‘m met tijgerpap.

Bekijk het recept

Vegan brood bakken

Italiaans vredesnestjeDit vegan paasbrood wordt ook wel een ‘colomba di pasqua’ genoemd, de vredesduif van Pasen. Ook hartstikke lekker als het geen Pasen is!
Bekijk het recept

Meer brood recepten

Op onze website vind je natuurlijk nog veel meer lekkere en bijzondere broodrecepten. Van suikerbrood, tot kaneelbrood of gevuld brood!

Bekijk alle brood recepten

 

Speel de broodquiz

Al eeuwenlang is brood onderdeel van onze cultuur. Maar waar komen al deze lekkernijen eigenlijk vandaan? Speel deze broodrijkskunde quiz van Robèrt van en doe de broodnodige kennis op! Bekijk hier de video en doe mee.

Doe de quiz

 

Meer over de Week van het Brood? Lees feiten, fabels en leuke weetjes op MAX Vandaag.

Alles over brood op MAX Vandaag

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.