E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste chiffon cake recepten

Maak een chiffon cake met koffie, chocolade, hazelnoot of citrus. We zetten de lekkerste chiffon cake recepten voor je op een rijtje!

Mercedes chiffon

Chiffon cake recepten

Een chiffoncake is een soort sponscake. Een kenmerk van een chiffon cake is dat hij super luchtig is, door het gebruik van eiwitten. En doordat je olie gebruikt wordt de cake lekker zacht. We zetten de 5 lekkerste chiffoncake recepten voor je op een rijtje.

Chiffon cake met pandan chiffon cake

Hoog, luchtig en zijdezacht. Dat zijn volgens Janny de beste ingrediënten voor een chiffon cake. Deze cake is gevuld met pandan en kokos. Tip van de jury: er mag iets meer pandan in deze taart. Daar wordt de chiffon cake nóg lekkerder van.

Het recept

Chiffon cake met koffie en chocolade chiffon cake

Deze chiffon cake is gevuld met koffie, vanille en chocolade. Bovenop versierd met een prachtige mandela van chocolade. Robèrt is erg gecharmeerd van de cake die volgens hem heel mooi gemarmerd, heel luchtig én zacht is.

Het recept 

Chiffon cake met dragonfruit chiffon cake

Deze chiffon cake bestaat uit een combinatie van vanille en dragonfruit én een ander beslag met citroen. Afgemaakt met een frambozencremeux en frambozen. Erg lekker, volgens Janny.

Het recept

Hazelnoot en koffie Chiffon cake

Chiffon cake met koffie en hazelnoot én chocolade. Een heerlijke combinatie die zorgt voor een lekkere smaak en mooie kleuren.

Het recept

Citrus cake chiffon cake

Een frisse chiffon cake met de smaak van sinaasappels, citroen én een speciaal Chinees ingrediënt: kumquat. Volgens Janny ziet de taart er heel fraai uit.

Het recept

Alles over de chiffon cake

Lees het hier

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.