E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De perfecte Moederdag verrassing: geef een zelfgemaakte high tea cadeau

Iets lekkers voor degene die je liefhebt: deze zelfgemaakte high tea is het perfecte Moederdag cadeau. Tijd dus om je moeder, oma, bonusmoeder, pleegmoeder of schoonmoeder te verrassen!

Zelfgemaakte high tea voor Moederdag

Echt even de tijd voor elkaar nemen op Moederdag? Dat doe je met een zelfgemaakte high tea! Je zet echt iets lekkers op tafel en je kan de etagère vullen met alles wat je zelf lekker vindt! Wij geven je een paar tips, maar voel je vooral vrij de high tea naar eigen smaak in te richten.

Geschiedenis van de high tea

High TeaDe afternoon tea, in Nederland beter bekend als high tea, is een typisch Brits fenomeen. Volgens de overlevering stamt het al uit de 19e eeuw. Het ontstond door een hertogin die moeite had om het gat tussen de lunch en het diner te overbruggen. Rond 16 uur kreeg ze trek en haar staf maakte een lichte maaltijd met verschillende soorten thee. Dit sloeg zo aan, dat Engelsen het idee overnamen en massaal om 16 uur thee begonnen te drinken. Dat is nog eens iets anders dan de zoute opkikker die we hier kennen. En laten we eerlijk zijn, verschillende schalen vol hapjes en een goeie kop thee zijn ook veel lekkerder!

High tea voor Moederdag

In Nederland staat de high tea inmiddels bekend om de vele lekkere hapjes zoals scones, muffins en cake. En wat een high tea zo leuk maakt, is dat je onder het eten van verschillende lekkere hapjes uitgebreid kan bijkletsen. Daarom is het ook zo geschikt voor Moederdag! Dit zijn onze lekkerste high tea recepten.

Scones

Chocolate chip sconesWe beginnen direct met een Britse klassieker. Want naast de sandwich van witbrood zijn scones zo’n beetje de basis van iedere high tea. En wij snappen wel waarom! De zoete broodjes zijn heerlijk en niet moeilijk om te maken. Dit recept met chocolate chips is extra lekker.

Zelf scones bakken

Jam maken

Geen scone zonder jam! En ook dat kan je makkelijk zelf maken. Presenteer je zelfgebakken scones met een zelfgemaakte jam en de Moederdag high tea is al -bijna- compleet.

Jam maken doe je zo

Ontbijtmuffins

Een perfecte aanvulling op de etagère: deze ontbijtmuffins. Ze stillen de stevige trek en zijn nog eens superlekker ook! Maak ze met amandelmeel voor een romige milde smaak en top ze af met pecannoten en rozijnen.

Recept voor ontbijtmuffins

PaascakeCake met aardbeien en eetbare bloemen

Wil je echt iets fleurigs op tafel zetten tijdens Moederdag? Sloof je dan uit met deze voorjaarscake met kaneel en aardbeien. Ontzettend lekker, simpel om te maken en het resultaat ziet er prachtig uit!

Naar het recept

kaaskoekjesKaaskoekjes van Robèrt

Ook aan de hartige trek hebben we gedacht. Deze kaaskoekjes van Robèrt zijn een goede tegenhanger van al het zoets. En met de kaasvlinders in de vorm van een hartje zeg je al genoeg tijdens Moederdag, toch?!

Zelf kaaskoekjes maken

quiche spekjes gegrilde groentenQuiche

Nog meer trek? Kies dan voor een quiche! Deze quiche maak je met gegrilde groenten. Voor een vegetarische variant laat je de spekjes achterwege.

Recept voor quiche

Meer lekkers voor Moederdag

Ontbijtrecepten voor een geslaagd ontbijtje op bed. Hier vind je lekkere, makkelijke en voedzame ontbijtjes.
Ontbijt op bed

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.