E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Decoreren kun je leren!

Decoratietips voor een spectaculair meesterwerk.

Decoreren kun je leren!

Je hoeft je helemaal niet in allerlei ingewikkelde bochten te wringen om je taart er spectaculair uit te laten zien! Er zijn veel eenvoudige technieken waardoor je taart meteen een 2.0 uitstraling krijgt. We hebben de leukste decoratietips voor je op een rij gezet. Met dank aan onze bakkers.

Decoreren met eetbare verf

Bloemenliefde

Je kunt je taart een hele artistieke en kunstige uitstraling geven door hem te beschilderen met eetbare verf. Bovendien erg leuk om samen met kinderen te doen.

Eetbare verf maken is eenvoudig. Meng daarvoor wat eetbaar kleurpoeder met een scheutje wodka (of citroen-extract als je alcoholvrij wilt schilderen). Met deze verf kun je zowel fondant als botercrème beschilderen. Zorg er wel voor dat je botercrème goed droog is en strak afgewerkt. Haal de Picasso in jezelf naar boven en ga aan de slag!

Maak Pauline’s Bloemenliefde

Krijtbord

Krijtbord taart

Naast schilderen met verf kun je je taart ook een krijtbord look geven. Het geeft je taart een bijzondere uitstraling en je kunt lekker creatief uitpakken. Voor een krijtbord taart, bekleed je hem met zwart fondant. Witte candymelts zijn erg geschikt als krijt, je kunt daarmee gewoon op het fondant tekenen. Wat ook goed werkt is witte verf (zie hierboven) of icing. Met een dun kwastje schilder je eenvoudig leuke teksten of mooie tekeningen op de taart.

Gekleurde meringue toefjes

Gekleurde meringue toeven

Hoe vrolijk zijn deze meringue toefjes als decoratie op je taart? Ze zien er vrolijk uit, smaken lekker en zijn ook nog eens kinderlijk eenvoudig om te maken.

Maak voor deze toeven een Hollandse meringue. Pak een spuitzak met spuitmondje en zet met een satéprikker of kwastje strepen gelkleurstof aan de binnenkant van je spuitzak. Vul de spuitzak met meringue en spuit mooie toeven op een bakplaat. Afbakken maar en klaar!

Tips bij meringue maken Recept: Sweet Sanne

Kantig printje

Kant koekjes

Nina maakte een gehaakte koekjesboom, door haar koekjes van een kant-patroontje te voorzien. Je kunt deze techniek toepassen op je koekjesdeeg, maar bij fondant werkt het ook. Wat je moet doen is heel eenvoudig. Rol je fondant of deeg uit tot de gewenste dikte. Leg er een kanten kleedje overheen en rol erover met een deegroller. Het deeg/fondant krijgt op die manier een kantig patroontje. Hoe simpel kan het zijn?

Bak Nina’s gehaakte koekjesboom

Chocolade honingraat

Chocolade honingraat

Honing combineert erg goed met witte chocolade. Als je een taart maakt waarbij die 2 smaken samenkomen, is het natuurlijk leuk om deze toepasselijk te decoreren. Met een rol bubbeltjesplastic kom je een heel eind!

Smelt de chocolade au bain-marie en breng op temperatuur door middel van tableren. Smeer de chocolade met een paletmes uit over bubbeltjesplastic en laat opstijven. Haal het plastic voorzichtig los en decoreer je taart met de chocolade honingraat.

Recept: Witte chocolade honingraat

Chocolade spinnenweb

Spinnenweb taart

Het maken van een chocolade spinnenweb lijkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk is het enorm simpel. Je kunt het maken van glazuur (bij je tompoucen bijvoorbeeld), maar met chocolade werkt het ook erg goed.

Wat moet je doen? Smelt chocolade voor de topping van je taart (+/- 200 gram) au bain-marie. Laat een beetje afkoelen. Giet de zachte chocolade over je taart. Doe ondertussen 40 gram chocolade van een andere kleur in een spuitzakje en smelt deze in de magnetron. Knip een klein puntje van de spuitzak en spuit meerdere cirkels over de chocolade op je taart. Pak een satéprikker en trek de prikker van het midden naar buiten door de chocolade. Eventueel kun je afwisselend ook lijnen van buiten naar het midden trekken. En voila, je hebt een spinnenweb!

Je kunt dit ook met een lijnpatroon doen. Spuit hiervoor lijnen chocolade met het spuitzakje en haal de prikker van links naar rechts en weer terug door de chocolade.

Video: taart met spinnenweb motief

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.