E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit ingrediënt kan helpen tegen muggen en slechte slaap

Warm weer is genieten, maar kan ook ongemakken met zich meebrengen. Gestoken worden door muggen en een onrustige slaap bijvoorbeeld. Dit ingrediënt kan daar tegen helpen.

Lavendel

Verwerk het in je drankje, je cake of in een schuimpje. Lavendel heeft namelijk een positieve werking op je slaap én muggen zijn er niet dol op!

De invloed van lavendel op je slaap

Het stofje dat in lavendel zit heeft een rustgevende werking en kan stress verminderen. Doordat je door lavendel langer en dieper slaapt kom je terecht in de REM-slaap, de fase waarin dromen ontstaan. Een paar druppeltjes lavendelolie op je kussen kunnen al een verschil maken. Of neem een kopje lavendelthee voordat je naar bed gaat.

Lavendel tegen muggen

Terwijl mensen heel erg houden van de geur van lavendel, en er massaal voor naar Frankrijk afreizen, is de mug niet zo’n liefhebber van de paarse plant. Heb je last van veel vliegen? Bijvoorbeeld in je keuken? Het schijnt dat zij ook niet houden van lavendel. Je huis vullen met lavendelgeur zorgt er dus voor dat je insecten lekker buiten blijven.

Tulband met perzik en lavendel tulband

Wist je dat je lavendel ook goed in je baksels kunt verwerken? Bijvoorbeeld in deze tulband. Niet alleen in de cake is het verwerkt, ook in het glazuur bovenop!

Het recept

Lavendel met chocolade en frambozen Pâte sablée met banketbakkersroom

Wat een blikvanger, dit gebak van pâte sablée (zanddeeg) met banketbakkersroom en frambozen. De gedroogde lavendel zorgt voor een extra bijzondere smaak. Wil je die niet laten overheersen, gebruik dan niet teveel.

Het recept

Lavendel botercrème macarontaart

Een botercrème met een verrassende twist. Je maakt hem namelijk met lavendel. Heerlijk in de macarontaart uit het recept, je kunt er een simpele cake ook mee decoreren.

Het recept

Bloementaart Aline - Nazomers genot

Een mooie laagjestaart met blauwe bessen, frambozen, een lavendel lemoncurd en een rozenbottelcrème. Bloemig en fruitig.

Het recept

Heb je het idee dat je slechter slaapt door warmte? In dit artikel van MAX Vandaag lees je welke invloed weersomstandigheden hebben op onze slaap.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.