E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Fruit plukken bij fruitboerderij of pluktuin

Van aardbeien, kersen en frambozen, tot appels, peren en nectarines. Je vindt deze fruitsoorten op de fruitboerderij of in een pluktuin in Nederland, waar je het fruit zelf kunt plukken! Een leuk uitje en makkelijker dan het onderhouden van je eigen moestuin. Hoe werkt het precies? En waar kan je terecht?

fruitplukken-1920x1080

Wat is er nu leuker dan zelf heerlijk vers fruit plukken? Dit kan in de tientallen fruitboerderijen en pluktuinen, verspreid door heel Nederland. Het verse fruit kan je goed verwerken in één van je baksels.

Zelf fruit plukken

Een pluktuin of fruitboerderij is de perfecte plek om vers fruit te kopen. Ze zijn te vinden door heel Nederland, van Zuid-Limburg tot Noord-Friesland. Hoe het precies werkt? Bij aankomst in de fruitpluktuin krijg je een mandje, waarin je al het verse fruit kunt verzamelen. Wanneer je mandje vol is, wordt het gewogen en betaal je voor het gewicht van het fruit.

Zoek online naar een pluktuin bij jou in de buurt en ga eropuit, samen met je familie of vrienden! Zoek in de bekende zoekmachines bijvoorbeeld op ‘fruitpluktuin’, ‘fruitboerderij’, of simpelweg op ‘fruit plukken’.

Bakken met zelf geplukt fruit

Heb je je eigen fruit geplukt? Dan is het tijd om ermee aan de bak te gaan! Maak een crumble, mini kruimelvlaaitjes of een aarbeienslof. Of verwerk het fruit in tiramisu of jam!

crumble1. Crumble met verse nectarines

Een crumble is lekker, makkelijk te maken en ideaal om vers fruit uit de pluktuin in te verwerken. Deze crumble met verse nectarines is heerlijk als afsluiting van het avondeten. Als laatste stap overgiet je de crumble met een romige vanillesaus.

Bekijk het recept

2.  Klassieke aardbeienslof

Zelf een klassieke aardbeienslof maken? We geven je het recept om zelf mee aan de slag te gaan! Beleg je sloffenbodem met Hollandse aardbeien, of varieer met fruit naar keuze.

Bekijk het recept

kruimelvlaai fruit3. Mini kruimelvlaai met zomerfruit

Deze kleine kruimelvlaaitjes maak je naar recept van Robèrt. Vul ze met fruit naar keuze. Makkelijk en zo klaar!

Bekijk het recept

4. Tiramisu met aardbeien

Deze zomerse tiramisu met verse aardbeien is minstens net zo lekker als de traditionele tiramisu met koffie en amaretto. Dip de lange vingers in sinaasappelsap of appelsap en voeg (zelfgemaakte) jam toe aan het mascarponemengsel. Versier de tiramisu met verse plakjes aardbei en toefjes Franse meringue. Variatietip: verruil de aardbeien voor verse kersen of peren uit de pluktuin.

Bekijk het recept

Aardbeienjam5. Zelf jam maken

Zelf jam maken is leuk, makkelijk en ook nog eens hartstikke lekker. Het leuke aan jam is dat je er verschillende soorten fruit in kan verwerken, denk aan aardbeien, frambozen of bramen.

Bekijk het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.