E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

3 tips waardoor je quiche niet meer kan mislukken

Hoewel een quiche een populair gerecht is kan het nog best lastig zijn om te bakken. Met deze tips gaat er hopelijk niks meer mis!

Quiche

Een quiche is heerlijk als koude en warme maaltijd. Toch kan er nog best iets misgaan tijdens het maken ervan. Een te slappe bodem, groentes die niet gaar worden of een taart die uit elkaar valt. Zo voorkom je dat te volgende keer!

1. De bodem

Een van de belangrijkste dingen? De bodem! Die moet namelijk niet heel zacht zijn, maar wel lekker stevig. Meestal maak je de bodem van een quiche met bladerdeeg. Je kunt natuurlijk zelf maken met dit recept van Robèrt. Kies je toch liever voor de snellere variant? Ga dan voor koelvers in plaats van bladerdeeg uit de vriezer. Dat smaakt nèt wat lekkerder.

Een te slappe bodem kun je oplossen door de bodem – voordat je de taart vult met vullingen – blind te bakken. Hoe je dat lees je hieronder.

Blind bakken, wat is het en hoe werkt het?

2. Uit elkaar vallen

Het is gelukt: je quiche staat heel in de oven en komt er heel weer uit. Totdat je hem uit de vorm haalt en alles in elkaar zakt. De oplossing? Laat de taart even afkoelen in de vorm. Zo wordt het iets steviger en gaat het met aansnijden ook beter. Je kunt de hartige taart overigens ook zo lang af laten koelen tot het koud wordt. Ook erg lekker!

3. Niet gaar

Een quiche moet een tijdje in de oven, maar toch kan het voorkomen dat de groentes niet helemaal gaar uit de oven komen. Zonde, want dat maakt de taart minder lekker. De oplossing? Kook, bak of gril de groentes voordat je ze verwerkt in de quiche. Dat laatste werkt het beste, want daardoor voorkom je dat er teveel vocht in de groentes zit waardoor de hartige taart te nat wordt.

Bak je voor het eerst een quiche? Probeer dan een kleine variant, ook erg handig wanneer je in je eentje eet en een grote taart teveel is.

Bron: MAX Vandaag.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.