E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Recepten en boodschappen voor een geslaagd festivalweekend

Het festivalseizoen is weer in volle gang! Met deze recepten en boodschappen wordt jouw weekend op de festivalcamping heerlijk ontspannen.

Set,Bright,Tents,In,Campsite,With,Glowing,Stage,On,Background

Met alle spullen die je mee moet nemen naar de festivalcamping – een tent, luchtbed, slaapzak, kleding en nog veel meer – is er geen ruimte meer voor een kookstel en een koelbox. Gelukkig heb je die ook helemaal niet nodig dankzij deze boodschappen en recepten. De boodschappen kun je buiten de koelkast bewaren en de recepten kun je van tevoren bereiden. Zo neem je minder spullen mee naar de festivalcamping en geniet je toch van lekker eten. Win-win!

Festival ontbijt flatbread

Begin je dag op de festivalcamping goed met een stevig en voedzaam ontbijt. Wat dacht je van volkoren bolletjes, crackers of flatbread met heerlijk beleg? Of kleine pakjes houdbare melk met zelfgemaakte granola, gezond en lekker! Thuis kun je ook wraps beleggen met humus en groente. Maar laten we eerlijk zijn, je bent op een festival, dus een keertje zondigen mag ook. Krentenbollen zijn makkelijk mee te nemen en ook zonder beleg. Wil je helemaal genieten? Ga dan voor worstenbroodjes! Deze zijn warm het allerlekkerste, maar koud smaken ze ook prima.

Broodbeleg voor op de festivalcamping: 

 • Jam
 • Pindakaas
 • Chocopasta
 • Smeerkaas
 • Appelstroop
 • Gekookte eieren

Deze producten blijven wel even goed. Maar wordt het heel erg warm? Dan zit er maar één ding op: toch die koelbox of grote koeltas met elementen inpakken.

Worstenbroodjes van Robèrt

Flatbread

Crackers

Granola

Lunch pannenkoekdag

Op een festivaldag wil je natuurlijk niet te lang bij je tent lunchen en daar hebben wij de perfecte oplossing voor. Pannenkoeken! En met deze pannenkoekentaart maak je al helemaal gegarandeerd nieuwe vrienden. Je kunt gaan voor een makkelijke versie door alle pannenkoeken op elkaar te stapelen. Maar als je de dag voor vertrek wat meer tijd hebt, kun je echt uitpakken. Bak een heerlijke pannenkoekentaart met sinaasappel- en chocoladepannenkoeken. Eet deze taart meteen op de dag van aankomst, want de room en crème kunnen niet te lang buiten de koelkast blijven. Gewone pannenkoeken kun je natuurlijk langer bewaren.

Pannenkoekentaart

Avondeten pasta salade

Na een hele dag lopen en dansen op een festival, heb je wel een goede maaltijd verdiend. Festivaleten is vaak duur en de opties zijn niet altijd even gezond. Bespaar op deze uitgave en ga voor een voedzame, zelfgemaakte maaltijd. Wat dacht je van een groene pastasalade met broccoli of een couscoussalade met snijbiet? Deze zijn super makkelijk van tevoren te maken. Omdat er geen vlees en vis in zit, kun je ze prima een dag buiten de koelkast bewaren. Ook lekker: quiche met gegrilde groente. Tip: maak er kleine quiches van en deel ze uit.

Pastasalade

Couscous salade

quiche

Festival snacks Bananenbrood

Snacks; we love it. Zakje chips is heerlijk, maar op een festival kunnen we wel ook een lekkere, voedzame snack gebruiken. Banenbrood is ideaal: je maakt het makkelijk van tevoren, het kan buiten de koelkast bewaard worden en je kunt er zelfs mee ontbijten. Snijd een paar plakjes af, stop ze in een plastic zakje en doe ze in je tas. Hetzelfde geldt voor mueslirepen. Door de notenmix en havervlokken blijf je lekker lang verzadigd en kun je er weer volop tegenaan. Koekjes zijn natuurlijk ook heel erg lekker, maar iets minder voedzaam en een tikje ongezonder. Tip: neem geen snacks mee met chocolade erin, want op een warme festivaldag kan dit buiten de koelkast gaan smelten.

Kant-en-klare snacks om mee te nemen naar de festivalcamping: 

 • Fruit, vers of gedroogd
 • Snackgroente
 • Chips
 • Snoepjes
 • Ontbijtkoek
 • Maiswafels

Bananenbrood

Koekjes

Mueslirepen

Heb je het geluk om een koelbox en kookstel mee te kunnen nemen naar de festivalcamping?Bekijk ook deze heerlijke recepten voor een geslaagd festivalweekend.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.