Wat is een tarte tatin?
Een tarte tatin is eigenlijk een omgekeerde taart. Van origine maak je de taart met appels, bladerdeeg en een laagje karamel. Maar je kunt ook een andere (hartige) variant maken! Bijvoorbeeld met sjalotjes of blauwe kaas. Je bakt de taart in een speciale bakvorm en bouwt hem omgekeerd op: eerst de karamellaag, dan de appeltjes en tot slot de bladerdeeg.
De taart ontstond toen één van de zusjes Tatin besefte dat ze het deeg vergeten was toen ze haar appeltaart in de oven schoof. Ze deed het deeg over de appeltjes en op die manier ging het de oven in. De tarte tatin was geboren.
Rabarber
Deze taart maak je met rabarber. De karamel combineert goed met de smaak van rabarber. Echt een taart voor liefhebbers van rabarber!
Tarte tatin met appel en ijs
In deze tarte tatin met appel en ijs gebruik je ook miso pasta, wat hem een bijzondere smaak geeft. Door de appels te pocheren verliezen ze geen vocht in de taart. Zelfs het ijs is zelfgemaakt!
Sjalot en spek
Een hartige versie van de omgekeerde taart. De jury is unaniem enthousiast over de smaak van deze variant. Er is een goede balans tussen de vulling en het deeg.
Peer en blauwe kaas
Deze tarte tatin is een klassieker, maar met extra pit! De peer geeft een bite en de blauwe kaas geeft hem een smakelijke twist. Voor liefhebbers van blauwe kaas en peer is dit recept zeker een aanrader!
Saffraan
Deze tarte tatin maak je met saffraan. Een bijzonder ingrediënt dat volgens Janny de appels een ‘warme gloed geeft’. Een mooie en aantrekkelijke taart, volgens de jury.
Ananas
Een fijne fruitige variant, deze taart met ananas! Snijd de ananas lekker dik, dan proef je de smaak nóg beter.
Tarte tatin van Robèrt
Robèrt maakt een uientaart met karamel en tijm. Een hartige variatie van de klassieker, om je vingers bij af te likken! In de video kun je precies zien hoe Robèrt te werk gaat.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.