E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tarte tatin: de lekkerste recepten op een rijtje

Een omgekeerde taart met fruit of hartig beleg. Dat is een tarte tatin! Bekijk tips en de lekkerste recepten om zelf mee aan de slag te gaan.

Tarte tatin met appel en ijs van Geraldine

Wat is een tarte tatin?

Een tarte tatin is eigenlijk een omgekeerde taart. Van origine maak je de taart met appels, bladerdeeg en een laagje karamel. Maar je kunt ook een andere (hartige) variant maken! Bijvoorbeeld met sjalotjes of blauwe kaas. Je bakt de taart in een speciale bakvorm en bouwt hem omgekeerd op: eerst de karamellaag, dan de appeltjes en tot slot de bladerdeeg.

De taart ontstond toen één van de zusjes Tatin besefte dat ze het deeg vergeten was toen ze haar appeltaart in de oven schoof. Ze deed het deeg over de appeltjes en op die manier ging het de oven in. De tarte tatin was geboren.

Rabarber

Deze taart maak je met rabarber. De karamel combineert goed met de smaak van rabarber. Echt een taart voor liefhebbers van rabarber!

Het recept

Tarte tatin met appel en ijs

Tarte tatin met appel en ijs van GeraldineIn deze tarte tatin met appel en ijs gebruik je ook miso pasta, wat hem een bijzondere smaak geeft. Door de appels te pocheren verliezen ze geen vocht in de taart. Zelfs het ijs is zelfgemaakt!

Het recept

Sjalot en spek Tarte tatin met sjalot en spek

Een hartige versie van de omgekeerde taart. De jury is unaniem enthousiast over de smaak van deze variant. Er is een goede balans tussen de vulling en het deeg.

Het recept

Peer en blauwe kaas tarte tatin van Ben

Deze tarte tatin is een klassieker, maar met extra pit! De peer geeft een bite en de blauwe kaas geeft hem een smakelijke twist. Voor liefhebbers van blauwe kaas en peer is dit recept zeker een aanrader!

Het recept

Saffraan saffraan

Deze tarte tatin maak je met saffraan. Een bijzonder ingrediënt dat volgens Janny de appels een ‘warme gloed geeft’. Een mooie en aantrekkelijke taart, volgens de jury.

Het recept

Ananas ananas

Een fijne fruitige variant, deze taart met ananas! Snijd de ananas lekker dik, dan proef je de smaak nóg beter.

Het recept

Tarte tatin van Robèrt Uien tarte tatin

Robèrt maakt een uientaart met karamel en tijm. Een hartige variatie van de klassieker, om je vingers bij af te likken! In de video kun je precies zien hoe Robèrt te werk gaat.

Het recept

Ook erg lekker:

Pineapple upside down cake van Robèrt

Tarte met appels en abrikozenconfiture

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.