E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

The Great British Bake Off staat in het teken van toetjes!

Ben je fan van Heel Holland Bakt? Dan is The Great British Bake Off vast ook iets voor jou! Deze week gaan de bakkers aan de slag met desserts en dat is weer één groot feest!

GBBO

Deze week gaan de bakkers in de tent van The Great British Bake Off aan de slag met desserts. En dat is niet een schaaltje yoghurt, nee het zijn uitdagende toetjes.

Stoompudding

De allereerste opdracht in de Britse baktent is het maken van een stoompudding. Het heet een pudding maar ziet er net even anders uit dan de zachte pudding die je misschien gewend bent.  Een stoompudding is namelijk een taartje dat je maakt door kokend water te te voegen in je ovenschaal. Een typisch Engels dessert. Heel belangrijk volgens de jury: zo mogen niet droog zijn. Je kunt ze stomen in de oven, in een pan of in een speciale stoommachine. Maak een mooie decoratie erop én giet er een saus overheen om het af te maken.

Zelf karamelsaus maken: zo doe je dat

Citroen meringuetaart

Een Franse klassieker: Citroen Meringue Taart

Voor de technische opdracht krijgen de bakkers een wel heel bijzonder recept. Daarin staat alleen: maak een citroen meringuetaart. Gelukkig weten ze allemaal wel wat zo’n taart moet bevatten: een bodem, lemon curd én natuurlijk meringue. Bij het bakken van de bodem is het belangrijk dat je hem blind bakt. Zo doe je dat!

Een citroen meringuetaart is typisch Frans recept en wordt ook wel Tarte au Citron genoemd. Wat is het verhaal achter dit taartje? En hoe maak je hem?

Alles over de citroen meringuetaart

Moussedessert

En tot slot het spektakelstuk. Die luidt: maak een moussedessert met een verrassing in het midden. Zodat er iets moois tevoorschijn komt wanneer je hem doorsnijdt. Tijdens het maken van deze opdracht wordt er heel veel gebruik gemaakt van gelatine. Zowel in de mousse als in de bovenkant. En dat is best lastig, want je gebruikt al snel teveel in je mousse en dát proef je volgens de jury. De meest mooie taarten worden gebakken, maar helaas moet ook één van de bakkers na deze opdracht de tent verlaten.

Chocolademousse van Robèrt

The Great British Bake Off

Zit jij ook elke week klaar voor The Great British Bake Off? Of kijk je op het een ander moment terug? Maak een lekker baksel om extra te genieten. We zetten een aantal typisch Britse baksels voor je op een rijtje.

De lekkerste Britse baksels

Nieuwsgierig naar The Great British Bake Off?

Je kunt de afleveringen van The Great British Bake Off bekijken op NPO Start.

© Mark Bourdillon / Love Productions

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.