E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vlechtbrood maken: 9x de lekkerste (en mooiste) recepten

Vlechtbrood maken lijkt misschien lastig maar als je de techniek doorhebt valt het reuze mee! Leer brood vlechten met deze recepten: zo bak je zelf je eigen vlechtbrood.

Gevlochten brood

Vlechtbrood maken

Zacht brood, gevuld met allerlei lekkers: pesto, chocolade en kaneel. Vlechtbrood is een feestje op tafel, als je techniek onder de knie hebt.

1. Basisrecept vlechtbrood

Vlechtbrood is een echte blikvanger op de ontbijttafel. Let goed op de volgorde van deze zes-vlecht, Robèrt legt het in de video precies uit.

Basisrecept

2. Zonnebloem vlechtbrood Zonnebloem vlechtbrood

Haal de zon in huis met dit mooie zonnebloem vlechtbrood van Robèrt. Deze variant is gevuld met pesto en pijnboompitten, maar je kunt ‘m vullen met alles wat je maar lekker vindt: jam, kaneel of chocolade.

Zonnebloem vlechtbrood

3. Bakba met peccannoten, rozijnen en kaneel Paas babka

Babka is een zoet, gevuld vlechtbrood, dat uit het Oosten van Europa komt. Deze variant in de vorm van een broodster heeft lekkere warme smaken met een rijke vulling van kaneel, pecannoten en rozijnen.

Babka met pecannoten

4. Luxe vlechtbroodjes

Deze luxe vlechtbroodjes zijn perfect om te serveren tijdens een uitgebreid ontbijt. Ze zijn een tikkeltje zoet en lekker zacht. Het vlechten vraagt wat oefening, maar als je het eenmaal doorhebt, is er geen kunst aan. Bakkers klaar? Knopen maar!

Luxe vlechtbroodjes

5. Italiaans paasbrood Paasbrunch

Met paasbrood zit je altijd goed. Dit paasbrood wordt ook wel een ‘colomba di pasqua’ genoemd. Het brood is volledig vegan en vul je met amandelspijs.

Colomba di pasqua (Italiaans Paasbrood)

6. Brioche Feuilletée

Briochebrood ken je misschien wel, een beroemd Frans, zoet brood dat rijk is aan eieren en boter. Feuilletée is het Franse woord voor bladerdeeg. Een Brioche Feuilletée is dus eigenlijk een bladerdeeg dat gemaakt is van briochedeeg. Het lijkt heel ingewikkeld, maar als je eenmaal doorhebt hoe het moet, is er geen kunst aan. Benieuwd hoe? Robèrt laat het zien in de video.

Brioche Feuilletée 

7. Sterrenbrood

Prachtig zoetbrood dat in een handomdraai gemaakt is. Heerlijk die geuren van het seizoen (kaneel-, kardemom- en honing) in huis, terwijl deze in de oven staat te garen.

Sterrenbrood

8. Chocolade Brioche Paasontbijt

Brioche is een fantastisch licht, bijna cake-achtig brood. En deze heeft ook nog eens een chocoladevulling met kardemom en kaneel.

Chocolade Brioche

9. Winston vlechtbrood

Robèrt helpt je op weg met het maken van dit brood. Het vlechten werkt net even anders dan vlechten met drie strengen, omdat je hier vlecht met veel meer strengen.

Winston brood

Hulp nodig met vlechten?

3x knooptechnieken voor deeg

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.