E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste baksels met mokka: een zoete koffiesmaak

Ga je aan de bak, dan is mokka een fantastische smaakmaker! Verwerk het bijvoorbeeld in een hazelnootschuimtaart, in een soezenvulling of maak er macarons mee. Hier vind je de lekkerste recepten!

20220826-baksels kandidaten-HHB S10-072 Mercedes

Mokka geeft je baksels en vulling een rijke, zoete koffiesmaak. Mokkaliefhebbers verzamelen! De lekkerste recepten vind je hier.

Wat is mokka?

Die heerlijke smaak komt van een koffieboon die afkomstig is uit de plaats Mokka in Jemen – daar komt dus ook de naam vandaan. Door de bittere, maar ook zoete smaak is het een perfect ingrediënt voor verschillende baksels.

Hazelnootschuimtaart Schwarzwalder hazelnootschuimtaart

Een combinatie van 2 heerlijke klassiekers: een Schwarzwalder kirsch taart én hazelnootschuimtaart, een favoriet van Robèrt. Samen is het een Schwarzwalder hazelnootschuimtaart.

Schwarzwalder hazelnootschuimtaart

Croquembouche met hazelnoot en mokkaSoezen met mokkavulling

Deze prachtige croquembouche is gevuld met een hazelnootcrème en mokkacrème. Volgens Janny is het zout een lekkere tegenhanger van de zoete karamel.

Het recept

mokka chocoladetaartMokka-walnotencake

In dit recept zie je hoe je een super lekkere mokka-walnotencake maakt. Ook de mokkacrème is zeker de moeite van het proberen waard!

Zo maak je ’t 

harde mokkaHarde mokka’s

Een mokkagebakje van harde wenerdeeg en een vulling met custardpoeder en amandelspijs. Top ‘m af met botercrème en fondant. Janny en Robèrt laten in de video zien hoe je ze maakt.
Bekijk recept & video

Roomhoorns

Met de vulling van roomhoorns kan je eindeloos variëren. Maar deze mokkavariant is echt geweldig. Gebruik het bladerdeeg van Robèrt’s tompoucen-recept.

Bekijk het recept & de video

Maak je liever een klassieke hazelnootschuimtaart? Hier vind je het recept.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.