E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tuin vol tomaten? Dit kun je ermee bakken!

Staat jouw (moes)tuin vol met tomaten? Dit kun je ermee bakken!

Tomaten

Van tomaten hoef je echt niet alleen maar saus of soep te maken. Je kunt de groente verwerken in allerlei lekkere baksels. Zo doe je dat!

Zelf zongedroogde tomaten maken

In een aantal recepten worden zongedroogde tomaten gemaakt. Die kun je ook makkelijk zelf maken, in de oven.

  • Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Doe er olijfolie en tijm overheen, zodat de tomaatjes allemaal goed bedekt zijn.
  • Verdeel er een aantal stukjes knoflookteen overheen en zet in de oven op 120 graden.
  • Bak af in zo’n 4 uur. Klaar? Stop het samen met olijfolie in een schone glazen pot.

Tomatenbroodjes

Vlechtbrood

Pompoenbroodjes met tomaten

Tomaat-aardbei marmelade Pêche Melba 2.0

Klinkt misschien gek, een combinatie van tomaat met aardbeien. Maar de smaken komen heel lekker samen in dit mooie gebakje. Het proberen waard! Je gebruikt voor dit recept tomatensap.

Het recept

Focaccia focaccia

Focaccia een Italiaans platbroodje. Het is vergelijkbaar met een pizza, maar het deeg is een stuk dikker. Je kunt het beleggen met alles wat je maar lekker vindt: groentes, kaas of vleeswaren. Deze varianten maak je met tomaat.

Focaccia met aubergine en paprika

Focaccia met Italiaanse kruiden, zelfgemaakte pesto en Parmezaanse kaas

Focaccia met courgette

Tartelettes Italiaanse kaas tartelettes

Misschien ken je ze wel uit de etalage van de Franse patissiers: tartelettes. Deze kleine taartjes worden gevuld met allerlei verschillende vullingen en zien er super feestelijk uit. Je kent ze misschien met een zoete vulling, maar ze zijn ook erg lekker als je ze vult met hartige ingredi├źnten.

Italiaanse tartelettes

Tartelettes met mozarella

Rijpe tomaten

Zijn de tomaten die je in de supermarkt hebt gekocht nog niet helemaal rijp? Of heb je een eigen plantje in de tuin staan en willen ze maar niet rood worden? Er zijn een paar trucjes om ze sneller te laten rijpen. Lees er meer over in dit artikel van MAX Vandaag.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren