E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chinees Nieuwjaar: dit was aflevering 6 van HHB!

Chiffon cake, loempia's zonder vulling en een draak van een spektakelstuk. We blikken terug op aflevering 6!

hhb-aflevering6

De tent is ondergedompeld in een soort ‘Chinese tempel’, zoals André het noemt. ‘Magisch’, volgens Mercedes. Die decoratie, Chinese lampionnen en gouden beelden, passen natuurlijk goed bij het thema van aflevering 6: Chinees Nieuwjaar.

Chiffoncake

De eerste opdracht, het maken van een chiffon cake, lijkt misschien makkelijk, maar dat valt nog aardig tegen. Amel heeft de cake zelfs al 8 keer thuis geprobeerd en Jan heeft er überhaupt nog nooit van gehoord.

De tent zou de tent niet zijn als er weer iets fout gaat. Elke week horen we het weer: ‘dat bakken in die tent, dat is echt iets anders dan thuis.’ Dit keer gaat het mis bij Ben. Hij is zijn bakpoeder vergeten.

Bij de andere bakkers gaat het beter. Er verschijnen prachtige, luchtige, gemarmerde cakes. Van de taart van Mercedes wil Robèrt zelfs door blijven eten.

Alles over de chiffon cake

Loempia’s bakken

Zeg je Chinees frituren, dan zeg je loempia’s, aldus Janny. Gelukkig weten de bakkers deze week allemaal wat de technische opdracht inhoudt: het maken van loempia’s. Een spannende opdracht, want je moet goed opletten dat het flensje niet scheurt of dat de inhoudt er uitvalt in de frituurpan. Met één ding zit het in ieder geval wel goed: de tent vult zich met een heerlijke geur.

De groenten moeten in een dun flensje worden gewikkeld. Maar wat is dat toch met die pannenkoeken? Waarom mislukt de eerste altijd? Je leest het hier. Amel is maar wat blij met deze technische opdracht. Ze maakt tijdens de Ramadan wel 300 loempia’s, dus het is voor haar zeker niet de eerste keer. En dat blijkt ook wel, want ze wint deze week de technische opdracht.

Zo maak je zelf loempia’s (met hulp van Robèrt)

Een draak van een taart

Na een prachtige imitatie van een draak door Janny, weten de bakkers in de tent waar ze deze week mee aan de slag moeten gaan: een taart mét een draak. Draken staan namelijk voor geluk en voorspoed en dat hoort bij het nieuwe jaar.

De ene draak wordt opgespoten en de ander gevormd met de hand. Een beetje goud erop en er ontstaan langzaamaan allerlei prachtige Chinese taarten. André en de jury zijn onder de indruk van alle baksels.

Bekijk hier alle taarten

Een speldje en een vertrek

De Meesterbakker van deze week heeft al 2 mooie speldjes op zijn schort, maar krijgt er tóch weer eentje bij. Het is Jan. Hij is supertrots en blij dat hij naar de halve finale mag. Helaas moeten we deze week afscheid nemen van Ben. Maar, zegt hij zelf: “Ik heb hier herinneringen gemaakt voor het leven.” En dat is ook al een winst.

Lees hier het interview met Ben

Aflevering 6 nog een keer kijken?

Dat kan hier!

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren