E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Leuke en makkelijke kinderverjaardag taarten

De keuken induiken voor een kinderverjaardag? Zelf een taart maken is makkelijker dan je denkt. Hier vind je de leukste en lekkerste recepten!

birthdaycake-1920

Wat er absoluut niet mag ontbreken op een kinderverjaardag? Slingers, ballonnen, cadeautjes en natuurlijk… taart! En een zelfgemaakte laagjestaart, tulband of cijfertaart is natuurlijk helemaal een feestje. Wij zetten de leukste kinderverjaardag taarten voor je op een rijtje. Ook leuk om samen te maken met de jarige!

1. Tulband Tulband

Een tulband is een feestje om naar te kijken en makkelijk om te maken. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, maar door de bijzondere vorm ziet de cake er gelijk feestelijk uit. Versier hem na het afkoelen, of laat de gasten zelf hun eigen plakje tulband versieren.

Tulband basisrecept 

2. Piñata taart piñata taart

Wil je de jarige verrassen? Maak dan een piñata taart! Deze taart ziet eruit als een gewone verjaardagstaart, maar wanneer je ‘m aansnijdt komt er van alles tevoorschijn. Vul de taart met kleine snoepjes, koekjes of chocolaatjes.

Piñata taart recept 

3. Laagjestaart laagjes taart laagjes cake

Deze taart is er één om je vingers bij af te likken. Vul de laagjestaart met vers fruit, een klassieke botercrème of frisse roomkaas glazuur (cream cheese frosting). Helemaal rondom afsmeren kan ook. En daarna, versieren maar! Bijvoorbeeld met fruit, muisjes, sprinkles of spekjes. Gegarandeerd succes op je kinderverjaardag!

Laagjestaart recept

4. Verjaardagstaart met confetti verjaardagstaart

Wil je uitpakken voor de verjaardag van je kind? Maak dan deze verjaardagstaart met confetti. Leg een sjabloon, met bijvoorbeeld de leeftijd van de jarige, op de bovenkant van de taart en bestrooi deze met sprinkels of hageltjes. Dit maakt de taart extra feestelijk en persoonlijk.

Verjaardagstaart met confetti

5. Cijfertaart Lettertaart en cijfertaart

Een cijfertaart is extra persoonlijk. Met een scherp mes en een sjabloon snijd je makkelijk het biscuit in het juiste getal. Decoreer de cijfertaart met alles wat de jarige maar lekker vindt, bijvoorbeeld vers fruit, snoep, koek, macarons of chocolade.

Cijfertaart recept

6. Cartoon cake Een stuk taart versierd als cartoon cake.

Een iets minder makkelijke, maar wel een hele leuke taart om te bakken: de cartoon cake. Deze taart ziet eruit alsof hij zo uit een stripverhaal komt. Steek nog een aantal echte kaartjes in de taart en je kinderverjaardag kan beginnen.

Cartoon cake recept 

Gender reveal taarten & cupcakes Gender Reveal

Baby onderweg? Hier vind je onze gender reveal taarten en cupcakes om op een lekkere manier het geslacht te onthullen… Ook leuk voor een babyshower!

Gender reveal taarten en cupcakes recept

Meer bakinspiratie voor verjaardagen? Hier vind je de 10 populairste Heel Holland Bakt recepten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.