E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hier vind je het lekkerste recept voor banketbakkersroom (en wat je ermee kunt maken)

Geliefd en geroemd in de keuken: banketbakkersroom. Deze populaire vulling vind je in veel baksels terug, maar wat is het nu precies? En hoe maak je het? Hier vind je het lekkerste recept. En wat je vervolgens met banketbakkersroom kunt maken!

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom, wat was dat ook alweer? Met zoveel verschillende soorten vullingen is het soms lastig om de ene crème van de andere room te onderscheiden. Deze room, ook wel crème pâtissière genoemd, zou je kunnen kennen van de berlinerbollen in de oliebollenkraam of de puddingbroodjes bij de bakker.

De gele puddingachtige room van melk, custardpoeder en suiker wordt vaak als vulling voor tompoucen en eclairs gebruikt. Maar banketbakkersroom is ook een basis voor een paar populaire andere vullingen. Dit is hoe je het maakt!

Recept voor banketbakkersroom

Ingrediënten

  • 500 gram melk
  • 50 gram custard poeder
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

  • Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje.
  • Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje.
  • Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe.
  • Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken, tot het begint te binden.
  • Laat de banketbakkersroom vervolgens afgedekt afkoelen.

Bakken met banketbakkersroom

Nu je weet hoe je banketbakkersroom kan maken is het uiteraard leuk om ermee aan de bak te gaan. Probeer bijvoorbeeld eens één van deze recepten:

Koffiebroodjes van Robèrt

koffiebroodjesKoffiebroodjes op traditionele wijze van Robèrt. De vulling van banketbakkersroom en rozijnen zorgen voor een heerlijk smeuïg broodje. Hier blijf je van dooreten!

Naar het recept

Pâte sablée met banketbakkersroom

Pâte sablée met banketbakkersroomWat een blikvanger, dit gebak van pâte sablée (zanddeeg) met banketbakkersroom en frambozen. De gedroogde lavendel zorgt voor een extra bijzondere smaak. Wil je die niet laten overheersen, gebruik dan niet teveel van de lavendel.

Maak het zelf

Botercrème maken

botercrèmeBanketbakkersroom is op zichzelf al super lekker, maar wist je dat je met het bovenstaand recept ook de basis hebt gemaakt voor botercrème? Met een paar extra stappen heb je zo nóg een vulling voor je taarten en cakes in je bakarsenaal!

Hoe dat zit lees je hier

Ook deze gevulde bolussen zijn heerlijk door de toegevoegde banketbakkersroom. Naar traditioneel recept van Robèrt!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.