Terug

Bakken met honing: 7 recepten

In de thee, over je ontbijt maar ook in je baksels. De zoete smaak van honing kun je overal in je verwerken. We zetten een aantal lekkere recepten met honing op een rijtje.

Chocolade honingraat

Honing is een heerlijke toevoeging aan je recepten. Bijvoorbeeld in een taart, madeleines of ontbijtmuffins. Dat het lekker is, is geen geheim, maar is het ook gezond? Je leest het in dit artikel, samen met heel veel recepten én een tip om je versuikerde honing weer goed te krijgen.

1. Madeleines madeleines

Met dit recept van Robèrt maak je klassieke Franse madeleines. Een madeleine is een schelpvormig cakeje. Zoet, fluweelzacht, mét een buikje. En je verwacht het misschien niet meteen, maar in dit recept voor madeleines zit ook honing verwerkt.

Het recept

2. Taart honing

Aan de buitenkant is de taart bekleed met een honingraatpatroon, maar zodra je hem doorsnijdt zie je de strepen van de bij aan de binnenkant. Het biscuit is van chocolade en gember en de honeycomb maakt het geheel natuurlijk compleet.

Het recept

3. Notentaartjes

Deze notentaartjes van Robèrt zijn heerlijk door de eigengemaakte karamel. Het is even een klusje, maar het resultaat mag er zijn!

Het recept

Mueslicakejes

Cakejes zijn heerlijk voor bij de koffie, maar zijn niet altijd even gezond. Robèrt maakt een iets gezondere variant: mueslicakejes.

Het recept

Nougat met amandelen Nougat met amandelen

Noem het noga of nougat, dit kleverige goedje met amandelen blijft plakken… Hoe donkerder de honing is die je gebruikt, hoe meer smaak deze geeft.

Het recept

Ontbijtmuffins Ontbijtmuffins

Ontbijt met deze ontbijtmuffins met noot en rozijn, fluweelzacht en geschikt voor stevige trek. Amandelmeel geeft je cakeje een romige milde smaak.

Het recept

Baklava Kataifi baklava

Kataifi baklava: geen klassieke baklava, maar een Griekse versie met kataifi: dunne, krokante strengen deeg. Robèrt vult deze baklava met amandelspijs, walnoten, hazelnoten, sinaasappel, rozenwater en honing.

Het recept

Is honing gezond?

Honing is een vorm van suiker. Daarom wordt het in je lichaam op dezelfde manier verteerd als andere soorten suikers. Wel bevat honing iets meer water dan kristalsuiker. Meer hierover lees je in dit artikel van MAX Vandaag.

Meer lezen over honing

Is het wel echt honing?

Een aanzienlijk deel van de potjes honing in Europa geen echte honing te bevatten, maar suikerstroop. In dit artikel van MAX Vandaag lees je hoe dit zit, en hoe je echte honing kunt herkennen.

Lees meer

Versuikerde honing

Soms gebeurt het dat je honing helemaal versuikerd is, waardoor je het niet meer kunt gebruiken. Maar dat kun je oplossen! Zet de honing met verpakking en al (wel zonder deksel) in een pan met warm water. Even wachten en het wordt weer vloeibaar.

Ook leuk:

Decoreren met honingraat

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren