E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Madeleines: de lekkerste en mooiste recepten

De Fransen hebben het maken van madeleines tot een ware kunst verheven. De perfecte madeleine is zoet, luchtig, fluweelzacht en heeft een buikje.

madeleines-1920x1080

Madeleines zijn prachtige kleine cakejes. De perfecte madeleine is zoet, luchtig, fluweelzacht en heeft een buikje. De Fransen noemen dat een ‘​​bosse de chameau’; een kameelbult. Als ze eenmaal voor je neus staan, kun je er vaak wel meer dan één op. En dat komt goed uit als je aan de slag gaat met een mooie madeleine creatie.

madeleinesBasisrecept voor madeleines

Heb je geen zin of tijd om een heel bouwwerk te maken? Ga dan aan de bak volgens receptuur van onze eigen Robèrt. Hier vind je het klassieke basisrecept voor madeleines.

Bekijk basisrecept

De jurk van je dromen van ZeinabJurk van madeleines

In deze prachtige jurk vind je 3 verschillende smaken: citroen beurre noisette, espresso chocolade en sinaasappel kaneel. Maak ze allemaal, of kies je lievelings!

Bekijk het recept

Madeleine meermin van SihamMadeleine-meermin

Een madeleinetaart die perfect zou passen op een zeemeermin feestje. Je maakt hem met pistache en frambozen madeleines. Inclusief lekker recept voor zandkoekjes, die verkruimeld dienst doen als zandstrandje.

Bekijk het recept

Het Madeleine-Meer van EnzoZwaan van madeleines

Is het geen plaatje, deze prachtige zwaan? Deze elegante zwaan is opgebouwd uit 2 soorten madeleines. Een frisse variant die gebaseerd is op een mojito met limoen, kardemom en munt en een kruidige tegenhanger met chai en cognac. Allebei zonder twijfel de moeite waard!

Bekijk het recept

Maddie in sjok van IngeKoffie en matcha

Dit madeleine spektakel is vormgegeven als artisjok. En dat zie je er ook goed in terug met mooie groen- en paarstinten. De smaken zijn overigens van een heel ander kaliber. Koffie met hazelnoot is Robèrts favoriet. Daarnaast is er ook een frisse tegenhanger met matcha, limoen en pistache. Het is oppassen geblazen dat je tijdens het voorbereiden niet al het beslag opsnoept.

Bekijk het recept

Meer madeleinevariatie? Deze maak je met chocolade en kokos en deze met (heus!) earl grey thee. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.