E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vlaaien, huzarensalade en een koekjeskroonluchter

In aflevering 5 van seizoen 11 is het thema: Klassiek! De bakkers maken een traditionele vlaai, bakjes huzarensalade en een spectaculaire koekjeskroonluchter met Hollandse koekjes.

Het thema is Klassiek. De bakkers gaan aan de slag met een vlaai, huzarensalade én bakjes en een Hollandse koekjeskroonluchter. Dat is andere koek!

Vlaai

De zes overgebleven bakkers in de tent starten met de signatuuropdracht: een traditionele vlaai. Een echte Limburgse klassieker.

Vlaai recepten

Appel vlaai van Aruna
Fruitige vlaai van Dennis
Bramen vlaai van Pien
Rijstevlaai van Rudo
Passievrucht vlaai van Susan
Frisse rijstevlaai van Tim

HuzarensaladeBakjes huzarensalade

Voor de technische opdracht maken de bakkers een nostalgisch en van oudsher banketbakkersproduct: bakjes huzarensalade.

Robèrt laat zien hoe het moet!

Zo maak je huzarensalade

Hollandse koekjeskroonluchter

Er wordt spectaculair geëindigd met een koekjeskroonluchter, met 3 verschillende soorten koekjes.

Je ziet deze uitzending op zondag 25 februari 2024 om 20.30 uur op NPO 1. Terugkijken kan via NPO Start

Koekjeskroonluchter recepten

Liefdes koeken van Aruna
Rugelach koeken van Dennis
Gemixte koeken van Pien
Frisse koeken van Rudo
Vogel koeken van Susan
Hollandse koeken van Tim

Zelf meedoen als kandidaat?

Wil je zelf meedoen aan Heel Holland Bakt, maar twijfel je of je bakskills voldoende zijn? Doe dan de HHB-zelftest!

Doe de zelftest

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.